Srijeda, 13.12.2017.

Finidi ovogodišnja Županijska liga u katama

U nedjelju, 10.12.2017. u organizaciji Karate saveza Istarske županije i tehničkoj organizaciji Karate kluba NOVIGRAD, u novoj sportskoj dvorani "Novigrad", održano je 2. i završno kolo ovogodišnje Županijske lige u katama za uzrast od 6 – 13 godina, odnosno za kategorije cicibana/cicibanki, mlađih učenika/mlađih učenica, učenika/učenica i mlađih kadeta/mlađih kadetkinja.

Na Ligi je nastupilo 73 natjecatelja iz 7 istarskih klubova: BUJE, FINIDA Poreč, ISTRA Pula, NOVIGRAD, SENSEI Pazin, SHOTOKAN Umag i VRSAR.

Županijska liga u katama sastoji se od dva kola natjecanja. Prvo kolo natjecanja održano je 26.11.2017. u Višnjanu. Natjecatelji su bili podijeljeni na sljedeće uzrasne kategorije: cicibani 6 godina, cicibanke 6 godina, cicibani 7 godina, cicibanke 7 godina, mlađi učenici 8 godina, mlađe učenice 8 godina, mlađi učenici 9 godina, mlađe učenice 9 godina, učenici (10-11 godina), učenice (10-11 godina), mlađi kadeti (12-13 godina) i mlađe kadetkinje (12-13 godina). U ovako podijeljenim kategorijama, natjecatelji su se kroz dva kola natjecali protiv svakog u svojoj kategoriji, te su na taj način sakupljali bodove (pobjeda – 3 boda, poraz – 1 bod i nedolazak – 0 bodova).

Nakon drugog, ujedno i završnog kola Županijske lige, konačan redoslijed u pojedinoj kategoriji formirao se zbrajanjem bodova svakog natjecatelja, odnosno na osnovu ukupno ostvarenog broja bodova svakog natjecatelja u oba kola Lige. Također, izvršeno je bodovanje klubova, i to po sistemu: zlatna medalja – 5 bodova, srebrna medalja – 3 boda i brončana medalja – 1 bod, te je na taj način formiran ukupan poredak klubova po uspješnosti. Karate klub FINIDA je upravo na osnovu osvojenih medalja i ove godine pokazao da je najuspješniji te je tako ponovo zauzeo fantastično 1. mjesto u ukupnom poretku klubova kao najbolji klub ovogodišnje Lige u katama.

Osvajači medalja su:

1. mjesto: Cintya Radovan, cicibanke 7 godina
1. mjesto: Marija Šimunović, mlađe učenice 8 godina
1. mjesto: Flavia Paliaga, mlađe kadetkinje

2. mjesto: Maxim Rusmir, cicibani 6 godina
2. mjesto: Lucija Jozić, cicibanke 6 godina
2. mjesto: Kate Radović, cicibanke 7 godina
2. mjesto: Luka Rajko, mlađi učenici 8 godina
2. mjesto: Dila Hasipi, mlađe učenice 8 godina
2. mjesto: Duje Bošnjak, mlađi učenici 9 godina
2. mjesto: Emili Jurcan, mlađe učenice 9 godina
2. mjesto: Sonja Rajko, učenice

3. mjesto: Lovro Smolčić, cicibani 6 godina
3. mjesto: Lana Kadum, cicibanke 6 godina
3. mjesto: Robert Premuž, cicibani 7 godina
3. mjesto: Mirza Hanić, učenici

Ostale vijesti