Četvrtak, 31.05.2018.

Održali smo polaganje za kyu zvanja

U nedjelju, 27.05.2018. u dvorani Palestra, Karate klub Finida iz Poreča održao je polaganje za učenička karate zvanja (kyu zvanja), odnosno polaganje za početničke i više pojaseve.

Ispit, kome je pristupilo ukupno 36 kandidata, članova Karate kluba Finida iz Poreča, održao je licencirani ispitivač Hrvatskog karate saveza, Mirko Banović 5.Dan, uz asistenciju trenerice Tamare Banović 2.Dan.

I ovog puta ispitu je pristupilo 8 najmlađih članova (3-5 godina), odnosno članovi karate vrtića, koji su polagali za početnička i za viša učenička zvanja.

Za bijelo- žuti pojas polagalo je 3 člana, za žuti 7 članova, za narančasti 6 članova, za crveni 5 članova, za zeleni 6 članova, za ljubičasti 1 član, za smeđi 1 član, za smeđe-crni 7 članova.

Inače, polaganje predstavlja demonstraciju znanja te se održava na način da svaki kandidat izvodi program polaganja za određeno karate zvanje, dok ispitivač ocjenjuje njegovu izvedbu. Program se sastoji od određenih karate tehnika i kata koje kandidat mora savladati prije samog polaganja. Svaki kandidat koji položi za određeno zvanje, stječe pravo na pripadajuću diplomu Hrvatskog karate saveza, koju je ispitivač dužan uručiti kandidatu nakon uspješno položenog ispita.

Komisija za pojaseve Hrvatskog karate saveza, svakog kandidata uvodi u službenu evidenciju nositelja zvanja u HKS-u. Karate zvanja dijele se na učenička i majstorska, a ista su podijeljena po svojevrsnim stupnjevima. Kod učeničkih to su: 9. kyu: bijelo-žuti pojas, 8. kyu: žuti pojas, 7. kyu: narandžasti pojas, 6. kyu: crveni pojas, 5. kyu: zeleni pojas, 4. kyu: plavi pojas, 3. kyu: ljubičasti pojas, 2. kyu: smeđi pojas, 1. kyu: smeđe-crni pojas.

Svi članovi su uspješno položili za navedene pojaseve:

Bijelo – žuti pojas (9. kyu)

1. SAVIĆ SVEN
2. FILZ TIFA
3. V.T.

Žuti pojas (8. kyu)

1. SAVIĆ DAMIAN
2. GOSTOJIĆ STRANI MEGI
3. PAVLOVIĆ ZARA
4. MEŠIĆ IRMA
5. RADOLOVIĆ PETAR
6. KOS NICOLAS
7. KOS KARLO

Narandžasti pojas (7. kyu)

1. RAMAJA PAOLA EVA
2. PUŠKARIĆ PETAR
3. KADUM LANA
4. MATOŠEVIĆ PETROVIĆ ANA
5. MEŠIĆ ARMIN
6. OROZ JURA

Crveni pojas (6. kyu)

1. VLADUŠIĆ MILE
2. SMOLČIĆ LOVRO
3. LEGOVIĆ MARKO
4. JOZIĆ LUCIJA
5. DAMJAN DIEGO

Zeleni pojas (5. kyu)

1. STARČIĆ DINO
2. MILOKANOVIĆ DOMINIK
3. PILATO VITTORIO EMANUEL
4. MUDRIĆ EMANUEL
5. RADOVAN CINTYA
6. RAIČKOVIĆ NIKOLAŠ VITO

Ljubičasti pojas (3. kyu)

1. OSTOJIĆ IVANA

Smeđi pojas (2. kyu)

1. ŠTIFANIĆ LUANA

Smeđe-crni pojas (1. kyu)

1. BRDAR GORAN
2. RAJKO SONJA
3. JUSUFHODŽIĆ JASMIN
4. ALERIĆ TEA
5. KRSNIK DAMIR
6. BULJAN MARKO
7. BULJAN ELA

Ostale vijesti