Nedjelja, 17.03.2024.

Održali smo 1. kolo Županijske lige u borbama

U subotu, 16.03.2024. u organizaciji Karate saveza Istarske županije i tehničkoj organizaciji Karate kluba Finida, u sportskoj dvorani Osnovne škole Finida u Poreču, održano je 1. od ukupno 2 kola Županijske lige u borbama za sve uzraste.

Na natjecanju je nastupilo 70-ak natjecatelja iz 8 istarskih klubova: KK Amfora Fažana, KK Buje, KK CBS Pula, KK Finida Poreč, KK Novigrad, KK Pula, KK Shotokan Umag i KK Tinjan.

Natjecatelji su bili podijeljeni na uzrasne i težinske kategorije. U ovako podijeljenim kategorijama, natjecatelji su se borili protiv svakog u svojoj kategoriji, te su na taj način sakupljali bodove (pobjeda – 3 boda, neriješeno – 2 boda i poraz – 1 bod). Konačan redoslijed u pojedinoj kategoriji formirat će se na osnovu ukupno ostvarenog broja bodova svakog natjecatelja u oba kola Lige.

Suđenje su vodili istarski i riječki suci: Mirko Banović, Sanja Ivančević (Istra), Renato Strišković, Carla Čupić i Ivona Horvat (Rijeka).

Drugo i završno kolo Županijske lige održat će se 21.04.2024., nakon čega će, zbrajanjem bodova svakog natjecatelja i bodovanjem klubova, biti poznati osvajači prva tri mjesta u svojim kategorijama, te tri najuspješnija istarska kluba ovogodišnje Lige u borbama.

Za Karate klub "Finida" na 1. kolu Lige nastupili su:

- Paola Puškarić
- Tina Lacmanović
- Rocco Banjac
- Sara Škofić
- Luna Paulović
- Petar Puškarić
- Mile Vladušić
- Lean Šolaja
- Lana Kadum
- Lucija Jozić
- Filip Ćurko
- Jan Štifanić
- Eva Paola Ramaja

Ostale vijesti