Ponedjeljak, 20.11.2023.

Održano 1. kolo Županijske lige u katama

U nedjelju, 19.11.2023. u organizaciji Karate saveza Istarske županije i tehničkoj organizaciji Karate kluba Novigrad, u sportskoj dvorani Novigrad u Novigradu, održano je 1. od ukupno 2 kola Županijske lige u katama za sve uzraste.

Na natjecanju je nastupilo 100-tinjak natjecatelja iz 5 istarskih klubova: KK Amfora Fažana, KK Finida Poreč, KK Istra Pula, KK Novigrad i KK Shotokan Umag.

Natjecatelji su bili podijeljeni na uzrasne kategorije. U ovako podijeljenim kategorijama, natjecatelji su se natjecali protiv svakog u svojoj kategoriji, te su na taj način sakupljali bodove (pobjeda – 3 boda, neriješeno – 2 boda i poraz – 1 bod). Konačan redoslijed u pojedinoj kategoriji formirat će se na osnovu ukupno ostvarenog broja bodova svakog natjecatelja u oba kola Lige.

Suđenje su vodili istarski suci: Mirko Banović, Sanja Ivančević, Miroslav Jelavić, Tamara Lubiana, Nenad Katalinić i riječki sudac Miladin Matković.

Drugo i završno kolo Županijske lige održat će se 26.11.2023., nakon čega će, zbrajanjem bodova svakog natjecatelja i bodovanjem klubova biti poznati osvajači prva tri mjesta u svojim kategorijama, te tri najuspješnija istarska kluba ovogodišnje Lige u borbama.

Za Karate klub "Finida" na 1. kolu Lige nastupili su:

- Dylan Mendica
- Vito Jukić
- Jan Jurišić
- Vid Jurcan
- Leo Čalić
- Paola Puškarić
- Tina Lacmanović
- Tia Štifanić
- Rocco Banjac
- Roko Jukić
- Aleksandar Majkić
- Lukas Sumić
- Sara Škofić
- Luna Paulović
- Petar Puškarić
- Alex Čalić
- Lana Lacmanović
- Tina Štifanić
- Mile Vladušić
- Lean Šolaja
- Lana Kadum
- Ellena Stanik
- Lucija Jozić
- Sofia Maksuti
- Filip Ćurko
- Jan Štifanić
- Eva Paola Ramaja

Ostale vijesti